Τοποθετείται στα ανατολικά της Αττικής και πιο συγκεκριμένα στην παραλία “Κακιά Θάλασσα” της Κερατέας που μόνο κακιά δεν είναι…
Με πάρα πολύ μικρή έκταση και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη στεριά, κρύβει καλά το υπέροχο του μυστικό.
Το όνομά του μικρού αυτού νησιού ταυτίζεται απόλυτα με τη διπλή παραλία που βρίσκεται μπροστά του και που κατά τη μυθολογία στάθηκε καταλυτική στη νίκη των Αθηναίων εναντίων των Βαρβάρων, σε μια μοναδική στιγμή που ακόμα και ο Άδης υπερασπίστηκε τους Έλληνες. Τα υπέρογκα λοιπόν κύματα που έστειλε ο Θεός Ποσειδώνας έπειτα από τη βοήθεια που του ζητήθηκε από τον Δία και τον Άδη, κατάπιαν τον στόλο τον εχθρών, χαρίζοντας στην παραλία την ονομασία Κακιά Θάλασσα.
Εάν θέλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές, η τοποθεσία της παραλίας είναι τέτοια, που φέρνει στο εσωτερικό της όλα τα μεγάλα κύματα που έρχονται “οργανωμένα” όταν φυσάει στο Αιγαίο.
Το μοναδικό σημείο αντίστασης αποτελεί αυτό το μικρό ξεχωριστό νησάκι, το οποίο έπειτα από όλα όσα “έχει περάσει”, έχει δημιουργήσει στα ανατολικά του ένα μικρό μυστικό.
Τα τοιχώματα του εδάφους του έχουν υποχωρήσει, αφήνοντας χώρο στο αλμυρό νερό να εισχωρήσει και να δημιουργήσει δύο διαδοχικές και αρκετά μεγάλες σε σχέση με το μέγεθος του νησιού, θαλάσσιες πισίνες, άγνωστες στο ευρύ κοινό.
Με έκταση μάλιστα που φτάνει περίπου το 1/5 του νησιού αποτελούν πρόκληση σε όποιον έχει τη δυνατότητα και τη φυσική κατάσταση να προσεγγίσει το νησάκι κολυμπώντας.
Όμως προσοχή… όσο κοντά και αν φαίνεται το νησί σε περίοδο νηνεμίας, τόσο δύσκολη είναι η προσέγγισή του όταν η θάλασσα αγριέψει… όταν δηλαδή η Κακιά Θάλασσα “φοράει” και επίσημα την ονομασία που της δόθηκε…
Δείτε εδώ… τη Σπηλιά της Συκιάς, με θέα στον ουρανό του Αιγαίου…